A 30 milliomodik vendéget köszöntötték Zalakaroson (tvkeszthely.hu)

Jubiláltak Zalakaroson, a fürdő 30 milliomodik vendégét köszöntötték a héten. A településen 1965-ben nyitotta meg kapuit a gyógyfürdő, azóta számos fejlesztésnek köszönhetően mára már a legkisebbektől a legnagyobbakig, mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget a komplexumban.

Egy kétgyermekes penci család volt a szerencsés, akiket a 30 milliomodik vendégekként köszöntöttek a Zalakarosi Fürdőben. A nyertesek egy emléktáblát vehettek át, és ezzel együtt ingyenes belépésre jogosító karszalagokat is kaptak. A család számára nagy meglepetés, ugyanakkor nagy öröm volt, hogy ők vehették át a kitüntető 30 milliomodik vendég címet.

„Nagyon meglepődtünk. A hétévgén, szombaton érkeztünk, és úgy gondoltuk, hogy mire a nagy tömeg elmegy, akkorra jövünk. Tehát keddre terveztük, és nagyon meglepődtünk, hogy mi lettünk, de nagyon örülünk neki. Egész héten terveztük, hogy fogunk jönni mindennap a strandra. És így, hogy ingyen jöhetünk, ez nagyon jó nekünk, mert azért nagycsaládosoknak ez igen megterhelő” – mondta Lami Anita.

Zalakaroson 1965-ben nyitotta meg kapuit a termálfürdő. Azóta számos fejlesztésnek köszönhetően mára már nem csak a gyógyulni, hanem a szórakozni vágyók is több lehetőség közül választhatnak. A fürdőben idősek és fiatalok egyaránt szívesen töltik az idejüket, a vezetőség pedig a vendégek köszöntésével szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik évről évre a Zalakarosi Fürdőt választják.

„1965-től számítjuk a vendégek számát. 1988-ban értük el eddig a legnagyobb csúcsot, de 2018-ban is nagyon jó évet zártunk, hiszen 650 150 vendéget fogadtunk, ami az előző évhez képes 5%  növekedést jelentett” – tájékoztatott Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.

A fürdőben a jövőben is folytatódnak a fejlesztések, hiszen cél, hogy minél szélesebb igényeket tudjanak kielégíteni. A Zalakarosi Fürdő a település életében is kiemelkedően fontos szerepet játszik, hiszen az egész éven át nyitva tartó létesítményben nem csak hazai, hanem külföldi vendégeket is rendszeresen fogadnak – a Keszthelyi TV tudósítása szerint.

„A településgazdaságnak alapja a fürdő, és nyílván minél többen látogatják a fürdőt, annál jobb. Természetesen Zalakaros több  mint a fürdő, de meghatározó szerepe van a fürdőnek. Úgy gondolom, hogy ez a harmincmillió ember, három magyarországnyi ember, és közhelyet hadd mondjak, hogy nem tévedett, amikor Zalakarost választotta pihenése, gyógyulása színhelyéül” – emelte ki Novák Ferenc, Zalakaros polgármestere.