50 ezer nárcisz és félmillió tulipán színesíti a tavaszi virágszüretet Kőröshegyen (likebalaton.hu)

Húsvétkor szélesre tárja kapuit a Kőröshegyi Levendulás, ahol várhatóan 50 ezer nárcisz, és félmillió tulipán fogadja a kirándulókat. Idén bevezetik az online jegyvásárlást. Addig is a mai napon ingyenes a belépés, igaz, még csak nárciszt lehet szedni.

Fotó: likebalaton.hu/Krausz Andrea

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Kőröshegyi Levendulás első nagy akciója, a tulipánszüret. A panorámájáról híres családi kertészetben másfél hektárnyi területen kerültek a földbe a virágok.

Káprázatos látványt nyújt a hosszú sorokban rendezett félmillió színes tulipán, melyek között óvatosan lépkedve szedhetünk magunknak egy-egy szép csokorra valót. De azok is jól érezhetik magukat, akik csak a jó levegő és a természet látványa miatt érkeznének. A terület tulajdonosa 100 ezer tulipánt nem enged leszedni, így a nézelődők is élvezhetik a virágok látványát.

Húsvétkor egészen biztos, hogy kinyitunk, és úgy tűnik, hogy már akkor is lehetőség nyílik a tulipánszedésre.

A virágzás természetesen az időjárástól függ – mondta a likeBalaton.hu-nak Szabó Lajos, a Kőröshegyi Levendulás tulajdonosa.

Ugyanakkor 50 ezer nárcisz is várja a látogatókat, és bekapcsolódva a “Húsvéti kalandok Kőröshegytől Balatonföldvárig” elnevezésű térségi programba, minden nap meghirdetjük a tojáskereső játékunkat – hívta fel a figyelmet Szabó Lajos.