5 szabadtéri programötlet hétvégére (veol.hu)

Inkább őszies, mintsem téli időjárás fogad minket az előrejelzések szerint hétvégén és a jövő héten, amit érdemes szabadtéri programokkal tölteni – ajánlja a veol.hu.

Korcsolyapálya a veszprémi várban

Veszprém belvárosában az Óváros téren egy 350 négyzetméteres korcsolyapályán élvezhetjük a tél legszebb pillanatait. December 6. és február 2. között forralt bor, finom falatok, bérelhető korcsolyák kicsiknek és nagyoknak, valamint az Óváros tér semmivel össze nem téveszthető ünnepi hangulata, ami miatt érdemes ellátogatni a korcsolyapályára.

Városi tó, ami télen sem fagy be

Hiába süllyed fagypont alá a hőmérséklet, Tapolca egyik legszebb látnivalója, a Malom-tó ilyenkor sem fagy be. A tavat ugyanis 18 fokos karsztforrások táplálják, a gőzölgő vízfelület gyönyörű látványt nyújt télen.

Adventi geotúra Dörgicsén

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park geotúrára hívja az érdeklődőket december 21-én 10 órakor. A résztvevők a Boldogasszony templomrom melletti parkolóból induló túra során megismerhetnek három híres középkori templomot, a dörgicsei mészkő-paradicsomot és barlangüregeket.

Gasztronómiai kalandozások Badacsonyban

Ősszel, télen és tavasszal Badacsonyban mindenre több idő jut: összegyűlni, beszélgetni, ételeket komponálni, jóízűeket sétálni és végig kóstolni az adott szezon kínálatának legjavát. Az egész évben nyitva tartó badacsonyi vendéglátóhelyek Gasztrohegy hétvégékkel várják a vendégeket. A kezdeményezéshez 10 vendéglátóhely csatlakozott 7 tematikus gasztrohétvége szervezésével, hogy ismerjük meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

Különleges szabadtéri betlehem Balatonfüreden

A Római Katolikus Plébániatemplom (Piros templom) mellett állították fel a Szent családot és és a három királyok című szoborcsoportot advent elején.