Újra bérbe adja a Hotel Holiday nevű szállodáját Siófok

Siófok önkormányzata – a korábbi bérlő lejárt szerződése miatt – pályázatot ír ki a város Nagystarndjánál lévő, három csillagos Hotel Holiday 10, illetve 15 évre történő bérbeadására – olvasható a város honlapján. Független értékbecslői javaslat alapján minimum évi 13,3 millió forintos bevételt vár el a város a 30 szobás, vízparti, jelenleg bútorozatlan ingatlanja bérbeadásából. A pályázati dokumentáció január 20-án jelenik meg.

A korábbi üzemeltető interneten elérhető bemutatkozása így hangzott:

“A Hotel Holiday Siófok*** 2001-ben épült és nyílt meg. Szállodánk – Vendégeink legnagyobb örömére – a siófoki Nagystrandon, a városközponttól 6-8 percre, a Petőfi sétányon található. Harminc darab kétágyas, pótággyal kiegészíthető szobával várjuk kedves Vendégeinket! Minden szobához fürdőszoba, televízió, hűtőszerkény és egy-egy Balatonra néző, csodálatos, panorámás erkély tartozik. Autóval érkező Vendégeink térítésmentesen vehetik igénybe a szálloda parkolóját.

Éttermünkben ízletes nemzetközi specialitásokat kínálunk. A szálloda közösségi tereiben WIFI kapcsolat elérhető.

Szállodánk közvetlenül a vízparton helyezkedik el. A sportok szerelmesei teniszezési lehetőség, illetve egész napos programok (strandfoci, vízilabda, víziröplabda, ping-pong, szabadtéri sakk) közül választhatnak. A gyermekes családokat homokos parti sáv és játszótér várja.”

A siofok.hu-n olvasható híradás szerint a Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság, mint bérbeadó bérbeadásra jelölte ki a kizárólagos hasznosításában álló Siófok 6747 helyrajzi számú ingatlant (Siófok Petőfi st. 3. Hotel Holiday +2 üzlet + parkolók), az erről szóló önkormányzati rendelet szerint.

A pályázati dokumentáció 2020. január 20-tól érhető el.
A jelen Pályázat vonatkozásában:
A pályázatot kiíró szerv megnevezése, székhelye: Siófok Város Önkormányzata, 8600 Siófok, Fő tér 1.
Hasznosításra jogosult: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaság (8600 Siófok, Petőfi sétány. 3.)

A pályázat nyilvános, azon részt vehet bármely természetes személy és a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvényben meghatározott „átlátható szervezet”, illetve egyéni vállalkozó, aki/amely a jelen felhívásban, valamint a Dokumentációban megfogalmazott valamennyi feltételnek megfelel, és a pályázatból jogszabályi rendelkezések vagy hatósági döntés alapján nem kell kizárni.

További részletekről itt lehet olvasni.