40 millióból újult meg a siófoki szakiskola tanétterme (siofok.hu)

A Siófoki Szakképzési Centrum közel 40 millió forintból újította fel a Szinbád tanéttermet, hogy a helyi Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai modern környezetben szerezhessenek szakmai gyakorlatokat.

A napokban avatták fel a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola Szinbád nevű, kívül-belül megújult tanétteremét.

– Napjainkban a fiatalokra egyre nagyobb hangsúly tevődik, hiszen ők jelentik majd számunkra és a gazdaság számára is a jövőt, és nekünk, pedagógusoknak azon kell dolgoznunk, hogy a tanulóknak olyan szakmai tudást adjunk, amivel a szakterületükön majd jól tudnak boldogulni. Tapasztaljuk, hogy a szakképzés folyamatosan változik, megújul és fejlődik, ezt a megújult tanétterem is bizonyítja, melynek kialakításával a szakma presztízsét vissza tudjuk adni, és a szakmát még szebbé, még vonzóbbá tehetjük a nálunk tanuló, és a pályaválasztás előtt álló diákok számára egyaránt – mondta el az átadó ünnepségen Tóth Krisztina, az intézmény igazgatója.

– A siófoki Krúdyra a tradíció, a minőség és a folyamatos megújulás jellemző, és ez a közel 40 millió forintos beruházás egy újabb minőségi előrelépést tesz lehetővé az intézmény életében – emelte ki Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője.

– A Krúdy központi szerepet játszik nemcsak Siófok, hanem az egész Balaton régió, sőt az ország gasztronómiai oktatásában is. Szeretnénk egy még magasabb szintre emelni a gasztronómiai képzést, melyben a tanétterem megújulása csak egy állomás. Hamarosan a konyhát is felújítanánk nem is a 21., hanem a 22. század filozófiája mentén, hiszen egy olyan szakmai oktatóműhelyt alakítanánk ki, ami csúcsgasztronómiai képzésnek adhat otthont. Mindebben Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke inspirál bennünket, elsősorban arra ösztönöz, hogy magasabb színvonalon dolgozzunk, és egyedit hozzunk létre. Célunk, hogy a magyar gasztronómia megújításában vidéki helyszínként vezető szerepet töltsünk be – hangsúlyozta Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum vezetője.