39. Lidl Balaton-átúszás (seniorplus.hu)

Az idei a 39. alkalom amikor Balaton-átúszást rendeznek. Egy frissítő családi sportesemény a magyar tengeren, ami nélkül nem múlhat el a nyár. A rendezvény tervezett időpontja 2021. július 31. napja lesz – írja a seniorplus.hu.

A vállalkozó kedvűek Révfülöpről indulva Balatonboglárra érkezve ússzák át a Balatont. Az 5,2 km-es táv célzott felkészüléssel minden kalandvágyó, úszni tudó ember számára leküzdhető. Ha mégis soknak érzed elsőre a teljes távot, várnak a 2,6 km-es féltávval.

A sportesemény biztonságának záloga ezúttal is a több mint 100 vitorlásból, tucatnyi kishajókból és motorcsónakokból kialakított úszófolyosó, ahol a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat szakemberei folyamatosan figyelik és ellenőrzik az úszókat. Összesen 1500 szervező, rendező ügyel a résztvevők biztonságára.

További információk a távok kapcsán:

5,2 km klasszikus úszótáv

Az úszók a révfülöpi labdarúgópályáról indulnak és a balatonboglári Platán Strand területén található célba érkeznek. A szokásos úszófolyosón haladnak és a cél előtt 1300 méterrel ide csatlakozik be a Balaton-átúszás féltáv mezőnye is. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

2,6 km féltáv

A táv a balatonboglári Platán strandról indul, az 1300 méternél levő bójánál visszafordulva kell visszaúszni a balatonboglári célig együtt az 5,2 km-es táv mezőnyével. Az úszófolyosó természetesen elég széles ahhoz, hogy a közös szakaszon a két táv úszói zavartalanul haladhassanak.

Úszva nem vállalnánk be? Itt egy új lehetőség! 

Az idei évben hozzánk is megérkezik az új sportőrület: már SUP-on is teljesíthetjük az 5,2 km-es távot. A SUP-osok természetesen az úszóktól teljesen elkülönített folyosón haladnak majd és a klasszikus táv minden teljesítőjével egyetemben Révfülöpről indulnak és Balatonboglárra érkeznek. Az 5,2 km-es távot a SUP típusától függetlenül csak egyéni indulók teljesíthetik, a SUP-on más személy nem tartózkodhat (kutya sem).

A távot csak és kizárólag a Révfülöp–Balatonboglár útvonalon lehet teljesíteni. Balatonboglárról visszaevezni szigorúan tilos! A teljesítés közben az átúszás jelzőbóják menetirány szerinti bal oldalán, max. 30 méteres távolságban kell haladni, illetve a Balaton-átúszás féltáv biztosítóhajóit ugyanilyen módon kell elhagyni. Tilos az úszósávon (bóják és biztosítóhajók közötti terület) belül haladni!

További informásiók: www.balaton-atuszas.hu.