Számos természetfilm mellett a Vad Balatont is vetítik Tihanyban

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság egyik bemutatóhelye, a tihanyi Levendula Ház Látogatóközpont új programsorozatot indított márciusban. A Bakony–Balaton UNESCO Geopark keleti kapujaként emlegetett helyszín hétvégente természetjáró filmklubbal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szombatonként és vasárnaponként két alkalommal, délelőtt 11:00-tól, majd délután 15:00-tól ingyenes, izgalmas és tanulságos természetfilmeket láthatnak a Levendula Ház Látogatóközpontba jegyet váltók márciusban, áprilisban, és még májusban is.

A vetítések után pedig egy-egy tematikus kóstoló keretein belül meg is ízlelhetik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park védjegyes finomságait.

A Levendula Házban látványos interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget kialakulásáról, vulkanizmusáról és a levendula-termesztésről, a világ geoparkjairól, illetve kisfilm a Tihanyi-félszigetről és a levenduláról, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkról, levendula ajándékbolt, teázó, kézműves foglalkoztató, élménykert is várja a látogatókat a Belső-tó partján.

Vetített filmek:

03.02. – A Vargyas-szoros elveszett világa
03.03. – Szárnyakat a magasba!
03.09. – Az időgyűrű ura 1-2.
03.10. – Az időgyűrű ura 3.
03.16. – VAD BALATON
03.16. – 16 óra Közönségtalálkozó Mosonyi Szabolccsal, a Vad Balaton c. film rendezőjével
03.17. – Safari a nagyvárosban
03.23. – A láthatatlan madárfotós 1-2.
03.24. – A láthatatlan madárfotós 3.
03.30. – A Nagy Fafilm

További információk:

www.geopark.hu
www.bfnp.hu