208 állatfajt ábrázoló festmény a keszthelyi Vadászati Múzeumban – videó (tvkeszthely.hu)

208 állatfajt ábrázoló monumentális festményt ajándékozott a Vadászati Múzeumnak Hidvégi Béla. A világhírű vadász és múzeumalapító Brian Jarvi amerikai természetfestő 7 méter széles és 2 méter magas festményét hozta el Keszthelyre. A múzeumban kiállított alkotás az eredeti hitelesített másolata. Európában a keszthelyi az egyetlen kópia – írja a tvkeszthely.hu.

Az Afrikai menazséria című 7 méter szélesés és 2 méter magas festmény eredetije a chicagói természettudományi múzeumban látható. A hitelesített másolat Hidvégi Béla múzeumalapítónak köszönhetően került Keszthelyre.

Bár látogatók még nem léphetnek be a múzeumba, a vezetés felkészülten várja a nyitást. Az állatseregletet felvonultató festmény Európában egyedülálló, de világszinten is igazi ritkaság. Brian Jarvi amerikai természetfestő legfeljebb 20 másolatot fog elkészíteni.

A nyitásra nem csak ezzel az újdonsággal készül a Helikon Kastélymúzeum Vadászati Múzeuma. Hamarosan befejeződik az új diorámák építése. Az afrikai esőerdő már teljes, jelenleg az ázsiai hegyvidék életképének utolsó munkálatai zajlanak. A hétvégén helyezték fel a dioráma hátterét. A mintegy 250 négyzetméternyi vásznat szórópisztollyal és ecsettel festették meg színházi dekoratőrök.

A Keszthelyi Televízió teljes cikkét itt, az általuk készített videót pedig itt tekinthetik meg.