175 ezer forintból épült – 60 éves a kiliti óvoda (siofoki-hirek.hu)

Hatvan éve nyitotta meg kapuit a „régi” kiliti ovi, az akkor még önálló Balatonkiliti községben. 175 ezer forint költséggel épült, és tízezer forint értékű társadalmi munkával járultak hozzá a felépítéséhez a falu lakói. Szombaton az intézmény jelenlegi apróságai, valamint egykori óvodásai adtak zenés-táncos műsort. Este jótékonysági bált szerveztek a Pillangó nevű óvoda javára.

1959-es hír a Somogyi Néplapból: „Új óvoda építését tervezik Balatonkilitin. Az iskola melléképületeinek lebontásából származó mintegy 100 000 forint értékű anyag felhasználásához a község 170 000 forinttal járul hozzá a községfejlesztési alapból. ”

A következő évben már ezt írta az újság: „Óvoda, 70 balatonkiliti apróság számára. Nagy szükség van az óvodára, hogy több gyermeknek nyújthasson otthont, különösen a nagy mezőgazdasági munkák idején, amikor gond, hogy ki vigyázza a csöppségeket… Az új létesítmény 175 ezer forint költséggel épült, tízezer forint értékű társadalmi munkával járultak hozzá a felépítéséhez a falu lakói… Két csoporttal, három óvónővel kezdték meg a gyermeknevelő munkát a községben.”