120 méteres terepasztal – Vasútmodell-kiállítás Balatonfüreden

Nemzetközi Vasútmodell Kiállítást nyílik csütörtökön Balatonfüreden, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban, a veszprémi Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub szervezésében. A rendezvényen 3 ország 4 klubja mutatja be terepasztalait és vasútmodelljeit.

A kiállításon látható lesz a 120 méteres H0 modul terepasztal bécsi, nagyváradi, tapolcai és veszprémi klubok elemeiből összeállítva. Vitrinekben a Domonkos András emlékére meghirdetett VII. Nemzetközi Vasútmodell Versenyre érkezett modellek is megtekinthetők. A kiállítás holnaptól négy napon át látogatható, belépődíj ellenében- derül ki a MÁV Zrt. szerkesztőségünkbe eljuttatott  közleményéből.

A Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub nemcsak a vasútmodellezőket és vasútbarátokat segíti, hanem évente megrendezi Veszprémben az Országos Vasútmodell Kiállítás és Versenyt is, amely a működő vasútmodelleken kívül vasúttörténeti dokumentumokat, relikviákat mutat be. A klub Magyarországról elsőként lett hivatalos tagja az EUROTRACK – Vasútmodellező Klubok Európai Szövetségének, és 2010-ben Veszprém város ProCivitate díjában részesült.

(19:55)