Nagy kitörési pont lehet az elektromos bicikli a bringaturizmusban

„Valószínű, amikor pár évtized múlva visszagondolunk erre az időszakra, azt fogjuk gondolni, hogy a bringaturizmsuban a legnagyobb kitörési pont az e-bike, vagyis az elektromos bicikli volt” – nyilatkozta Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke a hirbalaton.hu-nak.

Princzinger Péter kifejtette, egy új világ az e-bike mindazok számára, akik az életkorukból, egészségi állapotukból adódóan, vagy esetleg mert félnek a távolságtól meg a szintkülönbségtől, hagyományos kerékpárra nem ültethetők föl. A mai nyugdíjasok már egészen mások, mint pár évtizeddel korábban, így külön célközönséget jelentenek a fiatalos, aktív, nyugdíjas korú idősek – tette hozzá.

 

Kölcsönözni is lehet elektromos biciklit

A napokban jelentették be sajtótájékoztatón, hogy a balatoni kerékpáros szolgáltatások fejlesztésére nyert 1,2 milliárd forintos, 2020 végéig megvalósuló projekt megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást 13 szakmai szervezet pénteken Balatonfüreden.

A forrás harmadát a 206 kilométeres balatoni bringakörön túl 600 kilométernyi új kerékpáros útvonal kijelölésére fordítják, bevonva a „vérkeringésbe” a háttértelepüléseket, a Balaton-felvidéket, a Kis-Balatont, és a dél-balatoni térséget is. A projekt részeként három kiemelt szolgáltató-központot hoznak létre Balatonfüreden, Keszthelyen és Balatonföldváron, ahol egyebek közt lehet majd kölcsönözni, információt, műszaki segítséget, bicikli-szállítást, vagy túravezetést is kérni.

– Tervezzük is, hogy az új projektben elektromos rásegítésű kerékpárokat is beszerzünk, amiket a három nagy szolgáltató-központon helyezünk el. Az várjuk tőle, hogy jó költési hajlandóságú, minőségi vendégkör csábítható ide ezzel – mondta Princzinger Péter a hirbalaton.hu-nak nyilatkozva.

 

Országosan egyedülálló e-bike töltőhálózat a Balatonon

Mint arról a hirbalaton.hu hírt adott tavaly, országosan is egyedülálló szolgáltatásként e-bike, azaz elektromos kerékpár töltőhálózat indult a Balatonnál a Balatontipp.hu kezdeményezésére és koordinálásával. A hálózatba indulásként 14 olyan étterem, büfé és más szolgáltató kapcsolódott be, amely a kerékpárosoknak és biciklijük akkumulátorának egyaránt töltődési lehetőséget kínál – Győrffy Árpádnak, a Balatoni Ebike Töltőhálózat koordinátorának tájékoztatása szerint.

A balatoni elektromos kerékpár töltőhálózat állomásai (balatontipp.hu)

A töltőállomásokról és a működési szabályokról a Balatoni Ebike Töltőhálózat oldalon – www.ebike.balatontipp.hu -, illetve az érintett üzletek onnan nyíló lapjain lehet további részleteket megtudni.

A Balatoni Ebike Töltőhálózat jelenlegi állomásai:

Keszthely – Klára Vendéglő – Déli szabadstrand

Révfülöp – Rév Büfé – Halász utcai korzó

Balatonakali – Fék Kávéház Étterem – Pacsirta utca 1/a.

Balatonakali – Akali Café – Balaton u. 1. (Községi strand bejárata)

Örvényes – Huszár Vendéglő – Malom utca

Lovas Kikötő – Lovas, Fő u. 19.

Balatonfűzfő – Fűzfa Vendéglő – Fűzfő tér

Balatonvilágos – KerékpárBár – Rákóczi út 1.

Siófok – Krúdy Panzió és Étterem – Mártírok útja 4.

Balatonszárszó – Kistehén Burger Étterem –  Fő u. 8.

Balatonlelle – BL Yacht Club & Apartments Étterem – Köztársaság út. 36-38.

Balatonberény – Beach Cafe – Községi strand főbejárata

Zalacsány – Batthyány Kastélyszálló – Csányi László u. 24.

Ajka-Padragkút – Flóra Presszó & Kavézó – Halimbai u.1.