Koronavírus: #maradjotthon! – ezt kérik a balatoni települések (FRISSÍTVE)

Egyre több balatoni település illetve polgármester tesz közzé felhívást, hogy bár a hétvégére koranyári idő várható, ne látogassák a települést.  A helyben lakóknak pedig azt tanácsolják: maradjanak otthon. 

“Ha a városunkba jössz, tegyél fel maszkot! Mi itt élünk és ezt kérjük tőled! Vigyázz ránk! Jobban örülnénk, ha most nem jönnél. Koszönjük.” Ezzel a felirattal ellátott táblát helyeztek ki Balatonfüreden ezzel is kérve a látogatókat, hogy amennyiben lehet a koronavírus miatt kerüljék a települést.

“A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani” – mondta Balatonfüred polgármestere. Bóka István szerint ebbe nem fér bele az, ha valaki autóba ül és egyéni sportolás vagy egészségügyi séta címszóval felkeresi Balatonfüred látványosságait. A városvezető kifejtette: a jogszabályok helyes értelmezése az, ha Balatonfüred jelen pillanatban az ott élőknek és az ott tulajdonnal rendelkezőknek biztosít szolgáltatást.

(Fotó: Facebook)

“A hétvégére az előrejelzések szép napos időt jósolnak, mégis gyülekeznek a viharfelhők felettünk a koronavírus járvány okán-” – fogalmaz Balatonfenyves polgármestere. Lombár Gábor felhívásában kifejti, szokásától eltérően, hogy a saját és a többi fenyvesi egészségének érdekében maradjanak állandó lakhelyükön. “Maradjanak otthon, hogy néhány hónap múlva ismét örülhessünk szeretett Fenyvesünkön a nyárnak és egymásnak” – fogalmaz a polgármester.

Tihany polgármestere Tósoki Imre a hét elején szigorítást vezetett be, lezárta a városi parkolókat, ugyanis az elmúlt hétvégén intenzív turizmust tapasztalt. Felhívásában úgy fogalmaz: “az itt élők egészségének védelmében kérjük a túrázni vágyókat, hogy vegyék komolyan a járvány elleni védekezést, és sétáljanak lakóhelyükön, annak környékén. Ne sodorják saját magukat és másokat veszélybe. Tartsák be a kijárási korlátozásokat! Fontos, hogy mindenki megértse: a veszélyhelyzet végéig maradjanak otthon, hogy utána minél hamarabb jöhessenek hozzánk!”

“Közeleg Húsvét ünnepe, s valószínűsíthető, hogy amennyiben nem lesz szigorúbb korlátozás, a várható jó időben ismét meglepik a Balatont a vendégek. Egyeztetve a turisztikai egyesületünk vezető munkatársával, meglepő információt kaptam, a szállásadók, akik egyébként belátják a helyzet súlyát, s korrekt együttműködő partnereink, jelezték, hogy többen nem mondták vissza a szállásfoglalást, sőt újabbak is érkeztek volna!” – fogalmaz közleményében Alsóörs polgármestere.  Hebling Zsolt hozzáteszi: nagyon kérnek mindenkit, maradjanak otthon Húsvét ünnepén, tartsák be a kormányrendeletet, s ne most keressék fel települt, hogy majd, amikor túl leszünk a válságon, újra hirdethessék: Alsóörs vár, marasztal, visszavár! “De ez most nem érvényes, mindannyiunk érdekében” – fogalmaz közleményében.

“A Balatoni önkormányzatok a turizmusból élnek. Nehéz kimondani, hogy az itt élő emberekre veszélyesnek tartjuk a kellemes időjárású napokon megnyilvánuló turista áradatot – fogalmazott a hirbalaton.hu-nak Balassa Balázs Szigliget polgármestere. A Balatoni Szövetség társelnöke hozzátette: “Mivel szinte semmilyen turisztikai attrakció nincs nyitva a településeken, ezért kérünk mindenkit, hogy aki a szabadba vágyik, a vészhelyzet ideje alatt tegye azt meg lakhelyén!” – tette hozzá.

“Kérjük ebben a nehéz időszakban-turisztikai céllal- ne látogassák községünket! – közölte a közösségi oldalán Csopak polgármestere. Ambrus Tibor hozzáteszi:  “a járványveszély elmúltával szívesen látjuk Önöket! Vigyázzunk egymásra, hogy újra találkozhassunk!”

Egyúttal közölte, hogy a csopaki strandot a húsvéti ünnepek idejére lezáratta.

Cikkünket Frissítjük!