Bóka István: a jogszabályok egyértelműek, azokat mindenkinek be kell tartania (Füred TV)

Erőteljes közterületi jelenlétet kért a húsvéti ünnepek idejére a közterület felügyelettől valamint a rendőrségtől Balatonfüred polgármestere. Aki megszegi a kijárási korlátozásokat szankciókra számíthat – jelentette ki Bóka István.

A kijárási korlátozások egyértelműek, mindannyiunk érdeke azokat betartani – mondta a Füred TV-nek Balatonfüred polgármestere. Bóka István szerint ebbe nem fér bele az, ha valaki autóba ül és egyéni sportolás vagy egészségügyi séta címszóval felkeresi Balatonfüred látványosságait. A városvezető kifejtette: a jogszabályok helyes értelmezése az, ha Balatonfüred jelen pillanatban az ott élőknek és az ott tulajdonnal rendelkezőknek biztosít szolgáltatást.

Bóka István szerint a helybélieknek – akik nem tudnak otthon maradni, vagy szükségük van a sportolási lehetőségekre – kívánják fenntartani a közparkokat, strandokat. A cél: minél nagyobb felületet biztosítani minél kevesebb ember számára annak érdekében, hogy a lehető legnagyobb távolság megtartása biztosított legyen – fejtette ki a polgármester.