A kutyás turizmus fejlődését is segíti a Keszthelyi Kutyás Strand (tvkeszthely.hu)

Strandolhatnak a kutyák is! Megnyitotta az idei nyári szezont a Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkert. A fürdőhely a kezdetek óta nagyon kedvelt, a látogatók körében egyre népszerűbb. A hétvégén is a keszthelyiek mellett a régióból és távolabbról is érkeztek gazdik négylábú kedvenceikkel. Idén is számos programmal készülnek az üzemeltetők. Július 16-án lesz a szokásos Dog Beach fesztivál. A szezonban fajtatalálkozók és más tematikus események is várhatóak.

 

Labdázás, frizbizés, csobbanás. Így strandolnak a kutyák Keszthelyen. A Kutyás Park és Piknikkert nem csak a városban élőknél kedvelt. A nyaralótulajdonosok is szívesen keresik fel a fürdőhelyet.

“Gyönyörű! Korábban is volt kutyám, 10 éve nyaralok itt és nem tudtam vele eddig hova menni. De most megtaláltam az interneten ezt a csodálatos helyet” – osztotta meg Ágota Littasy.

A kisebb ebektől kezdve a nagyobbakig minden fajta kedveli a vizet és a füves területet. Sokan azért szeretik a helyet, mert az egész család együtt pihenhet a bekerített területen.

„Valóban nagyon ritka az ilyen hely, tehát általában ha van is kutyás strand, akkor az emberi strand kicsit külön van választva és ott nem lehet együtt lenni a kutyával. Itt viszont teljesen szabadon. És ez egy óriási élmény mind az embernek, mind a kutyának” – emelte ki Vaski Viktória.

Barátok is szívesen látogatják kedvenceikkel a strandot. A kikapcsolódásért messzebbről is utaznak ide.

„Nagyon-nagyon jó itt, kedvesek az emberek, kutyusok, minden nagyon szép és jó” – fogalmazta meg Farkas Ilona. “És minden elfogadható én úgy érzem, hogy kompatibilisek az emberek. Mindenki szereti a kutyákat. Kevés problémával találkoztunk, ha meg találkoztunk, akkor azt gyorsan meg is oldották az emberek maguk között és az állatok is” – tette hozzá Mészárosné Gödri Noémi.

A fürdőhelyen folyamatosan fejlesztenek. A 2021-es szezonra elkülönítő szektort építettek a félősebb vagy kevésbé szocializált ebeknek. Nőtt a piknikkert befogadóképessége és több játékelemmel bővült az agility pálya.

„Az a célunk, hogy a kutyások igényeit minél jobban ki tudjuk elégíteni. Ezért is hoztunk létre még külön részeket, fejlesztettük a parkot, homokkal szórtuk le a partot, szóval azt gondolom, hogy a kutyások jó kedvvel fognak innen távozni” – ismertette Sziládi-Kovács Tibor üzemeltető.

A park nagyban hozzájárul a térség kutyás turizmusának fejlődéséhez. Ezt a látogatók száma is alátámasztja. A cél, hogy Keszthely a balatoni régió egyik központja legyen az ebekkel érkezőknek.

„Ha a számokat nézzük, akkor, az első szezon. Ami COVID alatt volt, azt ne felejtsük el, ott már 10 ezres látogatottsága volt ennek a helynek. A tavalyi évben, amikor sajnos az év elejére a COVID még mindig rányomta a bélyegét, ott már 18 ezer látogatóról beszélünk. Hogyha ezt a dinamizmust tudjuk folytatni, akkor valóban a legnagyobb kihívások azok lesznek, hogy hogy tudjuk a parkolást és az ideérkező vendégeknek és a kutyusoknak az elhelyezését megoldani” – emelte ki Nagy Bálint államtitkár.

A Keszthelyi Kutyás Park és Piknikkertben idén is számos programmal készülnek az üzemeltetők. Július 16-án lesz a szokásos Dog Beach fesztivál. A szezonban fajtatalálkozók és más tematikus események is várhatóak – adta hírül a Keszthelyi TV.