Újabb badacsonyi összefogás: ősztől Gasztrohegy programsorozat

A badacsonyi borászok új korszakot kívánnak nyitni a balatoni vendéglátásban azzal, hogy a remek boraik, és az egyre színesebb balatoni programok mellé kimagasló gasztronómiai kínálatot is nyújtanak, ezért októbertől elindítják a Gasztrohegy programsorozatot – jelentette be Kardos Gábor ötletgazda egy keddi sajtóeseményen Badacsonyban.

 

Emlékeztetett arra, milyen látványos volt a borkészítés fejlődése az utóbbi évtizedben, és hogy a télen már megmutatták a badacsonyi borteraszok, éttermek, milyen összefogásra képesek, amikor „Badacsony nyitva” néven nyolc vendéglátóhely elhatározta, hogy ezentúl télen is nyitva tart, közös programsorozatot indítva el. Azóta a kezdeményezőkhöz csatlakozott a Tilia étterem és az idén nyártól újra nyitó St Orban étterem is.

Mára elérkezettnek látták az időt, hogy elindítsák az új trendekhez igazodó Gasztrohegy programot, aminek részeként októbertől április végéig minden hónap egyik hétvégéjén tematikus gasztro programokkal, továbbá a badacsonyi borokhoz legjobban illő hagyományos és kreatív különlegességekkel várják a vendégeket. A borok és a gasztronómia iránt komolyabban érdeklődők ősszel, télen és tavasszal találják meg a legjobb feltételeket a tematikus bortúráikhoz – mondta Kardos Gábor.

A programban részvevők nemcsak egy helyen leülve kaphatnak 5-6 fogásos különleges menüt, hanem akár 5-6 különböző helyszín borokhoz megálmodott különleges ételeit is végigkóstolhatják, miközben szinte észrevétlenül feljutnak a hegyre. „Gasztronómiai értelemben is feljutnak a csúcsra, minden ízében meghódíthatják Badacsonyt a túrát teljesítve” – fogalmazott az ötletgazda.

Nagy könnyebbség, hogy az összefogó borteraszok és éttermek ugyanazon a hegyre vezető útvonalon találhatóak, egymáshoz elég közel, így nem kell különösebben keresgélni, hogy hol a következő állomása az ínyenc-túrának.

A gasztrotúrázókat minden hétvégén tematikus, alaposan átgondolt és egymáshoz jól illeszkedő ajánlatokkal várja a Gasztrohegy – ígérik a szervezők. Aki máshogy szeretné, az szabadon variálhatja az állomásokat, és a fogyasztott ételeket, italokat.

A havi egy gasztro-hétvége tematikája alapvetően a szezonalitásra és az adott időszakra jellemző helyi alapanyagokra épül majd. Az új kezdeményezés részletes programját szeptemberben mutatják be.

További információk: https://www.facebook.com/badacsonynyitva/