Szárcsamentés Tihanyban

Vasárnap egy fiatalember a párjával sétálgatott Tihany partjainál, amikor meglátott távolabb a vízen egy horgászdamil fogságában vergődő szárcsát. Közösségi oldalon terjedt a segítségkérése, így került elő egy vízi-alkalmatosság, és sikerült megmentenie a madarat. A gyors összefogás, és a bátorság szép példája a történet, ami kapott is gratuláló kommenteket és lájkokat. Miklós a Balaton 2,5 Celsius fokos vizén kelt útra, életében először SUP-ozva..

(Fotó: Facebook/Szabó Miklós)

A szárcsa-mentő Szabó Mikós így számolt be a történtekről a közösségi oldalán:
„Szép nap ez a mai…
December 18-án 🥶 naplementekor 🌅 kipróbáltam életemben először a SUP-ozást 🏄 a Balatonon, ráadásul megfogtam egy szárcsa lábát is, amit nem sokan mondhatnak el.
Történt ugyanis, hogy vasárnap délben párommal sétáltunk egyik kedvenc helyünkön, Tihanyban a hajóállomás és a rév között. Arra lettünk figyelmesek, hogy egy magányos szárcsa küszködik nem messze a parttól. Feltételeztük, hogy HORGÁSZDAMILBAN 🤬 akadhatott el. Próbálkoztunk többféle módon segítséget kérni, de nem láttunk rá esélyt, hogy bárki segítene. Aki tudott volna, ők sem kívántak megmozdulni, hiszen csak egy szárcsa… 🤬 (Egy élőlény, melynek ugyanannyi joga van az életre, mint aki ezt mondta, ráadásul emberi hibából került ilyen helyzetbe.)
Végül jól alakult minden, pont időben, naplementére, amikor már kezdett sötétedni, sikerült kiszabadítani a szárcsa lábait! 🥳 😊
(Szegénynek esélye sem lett volna kiszabadulni, nagyon rá volt tekeredve mindkét lábára.)
Köszönet a segítségetekért!
Szeibert Attilanak, hogy gyorsan kikerülhetett a segítségkérés a Balatonfüredi lakos vagyok csoportba, ahonnan gyorsan érkezett is a segítség egy kölcsönadott SUP formájában Bognár Nikolettől! És a támogatásért Anilla Bodó! 😊
Ebbe a damilkötegbe akadt bele a madár lába (Fotó: Facebook/Szabó Miklós)