Ismét kocsonyák versengenek Badacsonytördemicen

Badacsonytördemicen 2020. február 9-én rendezik meg az immáron hagyományos Kocsonya szépségversenyt. Az ízletes kocsonyát ezúttal a külső alapján bírálja a szakértő zsűri.

A Badacsonytördemic Közhasznú Alapítvány és az önkormányzat az idei évben immáron tizennegyedik alkalommal rendezi meg szombaton a kocsonya-szépségversenyt, ahol elsősorban nem a kocsonya ízét, hanem a küllemét értékeli a zsűri. Minél látványosabb, kreatívabb a gasztronómiai alkotás, annál nagyobb esélye van az első helyre.

Van, aki a szép tálalással, a jól megválasztott edénnyel, más a kocsonya szokatlan megjelenítésével tűnik ki. Korábban egy versenyző például kalocsai népviseletbe öltözött babát formált meg gyümölcskocsonyából, egy másik üvegpohárba töltötte a hagyományos kocsonyát és olyan is akadt, aki állatfarmot formázott meg a disznóbőrkéből. Neveztek be a korábbi versenyre sakktáblát ábrázoló kocsonyát is, míg egy pincészet az egyik évben hatalmas cipó kivájt belsejébe töltötte a kocsonyáját, ami egy disznófejet ábrázolt – sorolta korábban a turizmus.com-nak  a szokatlan példákat Szántai Attiláné főszervező.

Szombaton 13:30-tól lehet leadni a versenybe szánt kocsonyákat a badacsonytördemici faluházban, a bírálatot pedig 15:00-tól kezdi meg a zsűri.