Balaton a legnépszerűbb belföldi úti cél (TurizmusOnline)

Az interneten legfőképp a belföld kontra külföld téma osztotta meg az utazni vágyókat az utóbbi időben. A felhasználók leginkább itthoni, rövidebb utazásokat terveznek tenni az idén, ebből az utazók 48 százaléka hétvégi kikapcsolódáson vesz részt. A favorit továbbra is a magyar tenger, a vizsgált közösségi média tartalmak tizedében megemlítik a Balatont.

Az idei vakációszezon később indult, így a szállásfoglalással kapcsolatos informálódás is csak mostanában kezd tetőzni. Külföldi és belföldi desztinációk esetén is a szállodák a legnépszerűbbek, de úgy tűnik a rövidtávú lakás kiadó piac is kezd éledezni. Az interneten 174%-kal több említés született a témában az előző időszakhoz képest, azonban a jelentős növekedés ellenére az érdeklődés szintje továbbra is elmarad a tavalyitól – idézi a Lounge Group eheti elemzését a Turizmus Online.

Sokan kedvelik inkább a belföldi utazásokat a külföldiekkel szemben, legfőképp a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők, a 40-49 éves korosztályba tartozó férfiak, valamint az aktívan utazók, derült ki a felmérésből. A járvány lecsengését követő egy hónapban a férfiak, a 18-29 éves korosztály és a fővárosban lakók terveznek magasabb arányban külföldi utazást tenni az átlaghoz képest.