Új Kéksál-rekord született a Balatonon (HelloBalatonlelle)

Négy balatoni hajós, Szentmarjai Gábor, Szentmarjai Tamás, Újvári Gábor, Bartucz Mihály körbevitorlázta a Balatont. A csapat hétfőn este Balatonfüredről indult és 15 óra 21 percre volt szüksége ahhoz, hogy körbevitorlázza a tavat. 

A Kéksál rekordkísérlet története 2018-ra nyúlik vissza. Abban az évben február 3-án indult útnak Török László társaival, hogy a téli időszakban hagyományteremtő céllal a legrövidebb idő alatt teljesítsék a nyáron megszokott „Kék Szalag” balatoni vitorlásverseny útvonalát és feltételeit. 17 óra 57 perc alatt teljesítették a távot, ezt a rekordot döntötték meg most Szentmarjai Gáborék a Dopf nevű hajójukkal. Este 22:55-kor indultak útnak Balatonfüredről, és 15 óra 21 perc múlva értek vissza.

A kormányos Szentmarjai Gábor a Hello Balatonlelle oldalnak elmondta: az éjszaka tükör jég volt a hajó teteje, de a hajnal volt a legrosszabb.

Viszont kárpótolt minket a hold gyönyörű ezüsthídja. Mindenféle széljárást kifogtunk, volt nulla szél és volt, hogy 35 csomó felett fújt. Másfél órát álltunk Tihanyban, az elég idegölő volt. Egyébként mindent ritmusosan oldottunk meg, kellőképpen váltottunk egymást, hogy mindig legyen friss ember. Mindenki beletette minden erejét, nagyon örülünk a sikernek!”

-fogalmazott a vitorlázó.