Szent Mihály-napi búcsú Balatongyörökön

2020. szeptember 26-án, szombaton Balatongyörökön Szent Mihály-napi búcsúra, térzenével, sütivásárral várnak mindenkit a templom alatti téren. 

 

Balatongyörök község templomának védőszentje Szent Mihály, régen ebből az alkalomból szokás volt a templom búcsúját megtartani – áll a település honlapján. A településen ma már a sokszínű és változatos rendezvények mellett az egykori búcsúk jelentősége lehalványult, de egyfajta nyárzáró ünnepségként most is jelen van.

Az esemény legfontosabb összetevője az ovis szülők által sütött HÁZI SÜTEMÉNYEK VÁSÁRA, melynek bevételét az óvodások játszóeszközeinek bővítésére és egyéb óvodai dolgokra fordítják.

A túra 9 órakor indul a Kisfaludy utca végéből. A 2,5-3 órás, 8 km-es kirándulás során a Bél Mátyás és a Batsányi kilátót érintve egy csodálatos panorámájú, titkos kis fennsíkra érnek a résztvevők, majd a kiindulási pontba érkeznek vissza.

A túra regisztrációhoz kötött, részvételi szándékot szeptember 24-ig jelezhetik a muvelodesihaz.gyorok@gmail.com e-mail címen.