Parkolófelújítás Keszthelyen (zaol.hu)

Megkezdődött az Ipartestület épülete előtti parkoló felújítása Keszthelyen. 500 négyzetméternyi felület újul meg a következő néhány hétben, a költségek nagy részét az önkormányzat viseli,  az ipartestület kétmillió forinttal járul hozzájárul hozzá a beruházáshoz – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón.

A Bercsényi utcában áll a keszthelyi Ipartestület székháza, s mellette több szolgáltató, üzlet is található, így sokan járnak oda nap mint nap. Esős időben sok volt a probléma a területen.

A sajtótájékoztatón Nádler József, a keszthelyi Ipartestület elnöke elmondta: több éve kérték, hogy megújuljon a parkoló. Csótár András, az önkormányzat emberi erő­források bizottságának elnöke, a városrész önkormányzati képviselője hozzátette: ez fontos beruházás, ezért a kérést igyekezett mindig prioritásként kezelni. Az idei városi költségvetésbe sikerült betervezni a szükséges kiadások nagy részét. Nagy Bálint alpolgármester ismertette: a felújításra hétmillió forintot az önkormányzat, kétmilliót az Ipartestület biztosított.

– Valamivel több mint 500 négyzetméteres területrész bur­kolata és a csapadékvíz-­elvezetés készül el, valamint a Rózsa utcai társasházig tartó járdaszakasz is megújul. Összesen 165 négyzetméter térkő és 450 négyzetméter aszfaltburkolatot alakítanak ki – idézi a zaol.hu Nagy Bálintot.

A felújítás néhány hét alatt befejeződik. A parkoló továbbra is közel húsz autónak biztosít majd helyet.