Napos vasárnap melegíti tovább a Balatont

A Balaton átlagos vízállása 118 centiméter. A víz hőmérséklete vasárnap reggel 24 Celsius fok volt Siófoknál, ami a kánikulában tovább melegedhet. A met.hu előrejelzése szerint vasárnap ismét napos idő várható a Balatonnál, délután felhősödéssel. Csapadék nem valószínű, a szél mérsékelt marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32-33 fok körül alakul, késő estére 25 fok köré hűl le a levegő.
A gyenge (2-15 km/h), változó irányú légmozgás a hajnali óráktól északkeleti irányba fordul és néhol már mérsékelt (15-20 km/h) lehet. Reggel, kora délelőtt gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) északkeleties (é, ék, k) szél lesz a jellemző, amely néhol kissé megélénkülhet (~ 25 km/h).
A nap további részében gyenge, mérsékelt (5-20 km/h) többnyire változó irányú légmozgás valószínű. Délelőtt napos, gyengén fátyolfelhős időre számíthatunk. A déli óráktól kevés gomolyfelhő is kialakulhat. Délután már több fátyolfelhő lehet az égen, időnként kissé szűrve a napsütést, kora estére pedig nyugat felől vastag fátyolfelhőzet sodródhat a Balaton fölé.