Letarolta a Balatont a hedonista sör (index.hu)

A Hedon két év alatt gerilla sörfőzdéből indulva az egyik legnépszerűbb magyar sör lett. Balatonvilágosi sörgyárukban készült termékeikkel a jó minőségű, ivós sörök előtt szeretnék kitaposni az utat, miközben hangsúlyozzák az élet és a Balaton szeretetét.

A hétdecis kiszerelésben kapható Charlie Firpo nevű sörük annyira népszerű, hogy alig győzik gyártani.
A balatonvilágosi magas parton elhelyezkedő Hedon sörgyár egészen biztosan nagy eséllyel pályázna a világ legszebb kilátásával rendelkező sörfőzdéje címre, – egy kicsit kevésbé vállalkozó kedvű beruházó valószínűleg inkább szállodát épített volna ide. A sörgyárról az embernek az az elképzelése, hogy nagy, zajos és büdös, ehhez képest a két éve megnyílt Hedon kicsi és csilivili – mondjuk zaj, az van. Belépve kellemes szénaszag fogad, ez a maláta, azaz a csíráztatott gabona – árpa, rozs, búza, – illata, ez a sörfőzés egyik alapanyaga. A sörkészítést felügyelő, 22 éves Tihanyi Fülöp élelmiszermérnök rögtön a kezembe is nyom egy marék malátát, hogy rágcsáljam meg nyugodtan. Végül is nem olyan rossz.

Már az elején tisztázzuk, hogy a Hedon nem kézműves sörfőzde, és a sörük sem kézműves sör. Ők magukat nem kézműves, hanem kisüzemi sörnek hívják, hozzátéve, hogy attól, hogy valami kézműves, még nem biztos, hogy jó. Az iható, jó minőségű söröknek szeretnék taposni az utat, nem az alkalmankénti, hanem a mindennapos sörfogyasztás részei akarnak lenni. És erre egyelőre úgy tűnik, igen jól ráéreztek, hiszen 2015-ben a fogyasztók egyre inkább a magas minőségű és drágább prémium söröket vásárolták, 2016 hosszú idő óta az első olyan év volt, amikor csökkent az olcsó, gazdaságos árkategóriájú sörök forgalma.

Az index.hu fotókkal is illusztrált cikke itt olvasható teljes terjedelemben.