Keszthely: a Musical (TVKeszthely)

Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, ilyen volt a Keszthely, a musical című előadás a Festetics kastélyban a hétvégén. A Magyar Teátrumi Társaság szervezésében közismert musical színészek a helyszínen improvizálva alkották meg a darabot a közönség segítségével. Népszerű musical-darabok átiratait és újraalkotott tánckoreográfiáit láthatták a jelenlévők.

A Festetics-család, Mária Terézia és Lady Hamilton tacskója, Erdmann is megjelent a Keszthely a Musical című előadáson. Utóbbit a közönség soraiból Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója választotta ki Szente Vajk rendező kérésére – tudósít a TV Keszthely.

A helyszínen kitalált darab témája szerint a Peller Anna által alakított keszthelyi idegenvezetőre ráesik egy harang, aminek következtében visszarepült a 18. századba gróf Festetics Kristóf udvarába.

A Magyar Teátrumi Társaság azzal a céllal hozta el a produkciót Keszthelyre, hogy megújítsa a két évtizede a városban zajló Keszthelyi Nyári Játékokat.

A darabba a közönség soraiból válogatták a tánckart, akik a helyszínen tanulták meg a koreográfiát. A vasárnapra tervezett Operettgála elmaradt. A Társulat közleménye szerint az előadást a COVID-járvány elleni védekezés miatt kellett lemondaniuk. A Budapesti Operettszínház közleménye szerint egy velük szerződésben álló művész a kérdéses időszakban próbált a Vígszínházban is, ahol egy fiatal művész tesztje pozitív lett augusztus 21-én.