Digitális Témahét Keszthelyen a Balatoni Múzeumban

A 2019. december 3-án megrendezésre kerülő szakmai műhely témája a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése.  A rendezvény egyik fő célja, hogy a helyi és környékbeli iskolák pedagógusai megismerkedjenek a Balatoni Múzeum digitális szolgáltatásaival, és 2020-ban akár közös projektet valósítsanak meg az intézménnyel a Digitális Témahéten.

Mi történik a Digitális Témahéten az iskolában? Miként vonhatjuk be a diákokat a tervezés folyamatába? Hogyan készülhetünk fel eredményesen a projektek lebonyolítására? Merjünk-e belevágni, ha csak kevés tapasztalatunk van a digitális pedagógia módszereiről? A szakmai műhelyen a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ szakemberei minderre választ adnak. A gyakorlatközpontú foglalkozás során a résztvevők projektvázlatot is készíthetnek. A szakmai műhely vezetője: Dr. Főző Attila László, senior digitális fejlesztő (DPMK)

 

A rendezvényen előadást tart Vásárhelyi Virág az öt éves a Digitális Témahét eddigi eredményeiről, de ötleteket sorol majd  Havasi Bálint a Balatoni Múzeum igazgatója és Németh Péter múzeumpedagógus, akik bemutatják a Balatoni Múzeum digitális szolgáltatásait. De helyet kapnak a pedagógusok is, az eseményen előadást tart Szabó Imre a Zöldmező Utcai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Kollégium és EGYMI pedagógusa is.