Színek és formák az égből (likebalaton.hu)

Vollein Ferenc először megálmodja, komponálja és rajzolja, majd megfesti a témáit. A fiatal balatoni művész 57. önálló tárlata látható a badacsonyi Hableányban, egy hónapon keresztül.

A fiatal, 24 éves festőművész 50 festménnyel mutatkozik be Badacsonyban. Fő témái a szakralitás, a Biblia, az Ó- és Újszövetség, balatoni legendák, mondák, az antik görög mitológia. Ezen felül Toszkán és dél-olasz tájképek. Egy-egy alkotása nagyjából két hét alatt készül el.

Megálmodom, vetületes, kidolgozott vázlatként megrajzolom, majd megfestem őket. Először a témát megkomponálom. Mindig készítek vázlatot, mint a nagy reneszánsz festők, mert nem hiszek a gyors és összecsapott munkákban.

Ferenc bárhová is utazik a világban, számára mindig a Balaton marad az origó:

mert a szülőföldet, a hazát jelenti számomra. Hiszen itt születtem, itt nevelkedtem, a Balatonnal együtt lüktetek. Balatoni művésznek érzem magam. Az Isten által termett világot szeretném visszaadni képeimen, amelyek színek és formák az égből. A negyedik kiadványomnak is ez a címe: Színek az égből.

Ferenc szerint nagyon sokan festik a Balatont. De szerinte más az, ha valaki csak idejön, egy pillanatot ragad ki a látványból vagy itt él, s minél több arcát látja.

A cikk folytatása itt található.