Négyszázan tekertek a sereggel (honvedelem.hu)

Nem rettentette el a hétvégére jósolt időjárás a kerékpárosokat – idén is négyszázan vettek részt a Tekerj a sereggel nevű honvédségi, Balaton körüli kerékpártúrán május 11-12-én.

A honvédségi kerékpártúra nyolc esztendeje töretlenül népszerű a bringás társadalom körében; a balatoni táj pedig ezúttal is változatlan fényében várta a rajthoz állókat. Keszthelytől Keszthelyig, végig az északi, majd a déli parton, körülbelül kétszáz kilométert kellett kerékpároznia annak, aki a célnál át szerette volna venni a szervezőktől a jól megérdemelt emléklapot és emlékérmet.

Farkas László, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége elnöke a honvedelem.hu-nak elmondta: kifejezetten igénylik az emberek ezt a túrát, melyben az a legjobb, hogy nem verseny. „Aki teljesíti a távot, úgy érzi: letett valamit az asztalra. Idén a legidősebb versenyzőnk hetvenkilenc esztendős volt, a legfiatalabb pedig tizenegy. A rendezvény fő célja az, hogy erősítsük a honvédség és társadalom kapcsolatát” – fogalmazott a főszervező.