Még két nap kánikula (Időkép.hu)

Vasárnap egyre több helyen eredhet el az eső, de egyelőre marad a kánikula. Hétfőn este viszont egy hidegfront éri el hazánkat – az Időkép előrejelzése szerint.

 

Vasárnap a napos időszakok mellett napközben egyre erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés, és több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Délután helyenként feltámad a szél, a zivatarokat erős lökések kísérhetik. Marad a kánikula, 31-37 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn egy hidegfront éri el nyugat felől hazánkat. Reggel észak, északkeleten, a nap második felében a Dunántúlon lehet több zápor, zivatar. A front előtt még marad a kánikula, feltámad a délies szél. 30-37 fokos maximumokra számíthatunk.

Keddre átvonul a hidegfront. Eleinte sokfelé, délutántól főként már csak keleten és délen számíthatunk záporokra, zivatarokra. Az északnyugatira forduló szél erős, néhol viharos lesz. Megszűnik a kánikula, 19-28 fok között alakul a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz melegebb.

Szerdán északra és a Dunántúlra újabb záporok érkeznek, sokszor lesz erősen felhős az ég. Az északnyugati szél élénk, erős marad. A maximumok 18-29 fok között alakulnak, keleten lesz melegebb. Csütörtökön sem lesz felhőtlen az idő, de már csak kevés helyen eshet. 24-29 fokos maximumokat mérhetünk.