Hétvégén Mihálkovics Kupa Balatonföldváron (hunsail.hu)

 

A Mihálkovics Kupa az egyik legpatinásabb vitorlásverseny a Balatonon, amelyet 1968 óta rendeznek meg. A regatta szervezését 2018-ban új csapat vette át, céljuk, “ápolni a hagyományokat, mégis haladni a korral és a Balaton egyik legjobb vitorlásversenyét megrendezni”.  

Az idén május 25-én és 26-án – azaz most hétvégén – kerül sor az 52. Mihálkovics Kupa – Jeep Renegade Nagydíjra, amely Balatonföldvárról indul.

A vitorlázás technikai csúcsát jelentő katamarános csapatok a Mihálkovics Speed Race-en mérhetik össze tudásukat a stílszerűen karbonból készült vándorkupáért. További nyolc ranglistaversenyes hajóosztály győztesei értékes ZSOLNAY trófeákkal térhetnek haza. A viadal új fődíját, a kézzel festett ZSOLNAY Vándordíjat szintén a világhírű pécsi porcelánmanufaktúra ajánlotta fel.

A verseny hivatalos időmérő partnere, a CORNAVIN két darab értékes svájci karórát ajánlott fel: az egyikkel a győztes kamatarán kormányosa, míg a másikkal az egytestűek Yardstick számítás szerinti legjobb hajójának kormányosa térhet haza. A verseny támogatói jóvoltából további értékes nyeremények is gazdára találnak a vasárnapi eredményhirdetés során.

Hogy ne csak a versenyzők érezzék jól magukat, a szervezők remek vízparti programokról is gondoskodtak. Május 25-én, szombaton – a verseny névadó támogatója, a FCA Central and Eastern Europe Kft. jóvoltából – Jeep és Alfa Romeo tesztvezetési lehetőség, valamint zenés vacsora; május 26-án, vasárnap pedig svédasztalos reggeli várják a vitorlázókat a balatonföldvári kikötőben.