Világok konyhája – avagy Badacsony a világ körül

Aki október 17-18-án Badacsonyba látogat, akár gyalog bejárhatja képzeletben a világot, Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig, a Hableánytól a Kisfaludy-házon át a Tölgyes Kúriáig és tovább…

Az ősz és a tél nem szegte eddig sem kedvünket, hiszen az már kiderült, hogy hűvösebb időben, ezerszínű falevelek között, egy csendesebb Badacsonyban hangulatosabb is talán kalandozni, mint nyáron, és jó betérni a kandalló mellé – olvasható a Gasztrohegy elnevezésű rendezvény szervezőinek közleményében.
Mint írják tavaly a Gasztrohegyen kaptak napsütéses októberi és novemberi hétvégéket, kintülős hőgombás decembert, és idén is erre számítanak.
Nekiindulunk hát az új évadnak, és a gasztronómia szárnyán világnak eredünk: minden étterem más és más ország gasztronómiáját dolgozza fel egy Gasztrohegy ételben idén októberben. Utazzunk az ízek szárnyán, ha már ez az év így alakult!
Aki október 17-18-án Badacsonyba látogat, akár gyalog bejárhatja képzeletben a világot, Francia Polinéziától kezdve Mexikón át egészen Thaiföldig, a Hableánytól a Kisfaludy-házon át a Tölgyes Kúriáig, és tovább – olvasható a közleményben.
Mivel a Gasztrohegy nyitott, és mindenki maga választja, mikor, melyik vendéglátóhelyeket látogatja meg, az egyetlen feltétel, hogy nyitva tudjunk tartani – egyelőre ennek nem látjuk akadályát, az érvényben lévő szabályok betartása mellett.
További részletek itt találhatók.