Brúnó a Balatonon – Hamarosan megjelenik a harmadik kötet

Hamarosan megjelenik a Brúnó a Balatonon sorozat harmadik kötete. A könyvben a tó nyugati részének látnivalói vannak a középpontban.

Bartos Erika könyvének főszereplője, Brúnó, a hároméves kisfiú a Balaton mellett él a szüleivel. A Brúnó a Balatonon első kötetében rokonok, szülők és nagyszülők, szomszédok, óvodai barátok társaságában fedezi fel, mutatja be a Balaton-felvidéket az óvodás korosztálynak, mesébe szőve a Balaton legszebb tájait az olvasóknak. Az első kötet főbb helyszínei: Tihany, Veszprém, Balatonfüred, Csopak, Balatonfűzfő, Balatonudvari, Örvényes, Alsóörs, a Káli-medence, Dörgicse, Hegyestű, Révfülöp.

A Brúnó a Balatonon második kötetében a Déli-part van a középpontban, a főbb helyszínek: Balatonkenese, Balatonakarattya, Balatonvilágos, Siófok, Zamárdi, Szárszó, Szántód, Balatonföldvár, Balatonszemes, Balatonlelle, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatonszentgyörgy.

A harmadik részben a Balaton nyugati karéjába látogat el Brúnó, hogy felfedezze a térség látnivalóit. Keszthely és Hévíz mellet, Badacsony, Tapolca, Szigliget, a Szent György-hegy, Haláp hegye, Rezi vára, Tátika vára, Csobánc vára, Hegyesd, a Nemeshanyi vízimalom és számos más hely is szerepel, melyeket érdemes felkeresni.

A könyv megjelenése 2023 tavaszára várható.