Zamárdiból rajtol el idén a Balaton-átevezés mezőnye (magyarnemzet.hu)

A Fonyód–Badacsony–Fonyód közötti táv helyett idén a Zamárdi–Tihany–Füred–Zamárdi közötti versenypályán mérhetik össze ügyességüket és gyorsaságukat a vízi sportok kedvelői – erről Balogh Péter, a rendezvény sajtófőnöke tájékoztatta a Magyar Nemzetet.

 

A tavaly háromezer versenyzőt és kétszer annyi szurkolót megmozgató szabadidősport szervezői azzal indokolták a váltást, hogy a verseny kinőtte a régi starthelyét, a fonyódi kutyás strandot. Felidézték hogy a múlt évben a rendkívül nagy érdeklődés miatt már a verseny előtt tíz nappal le kellett zárni a nevezéseket.

A rendezvénygazda Magyar Kajak- és Kenuszövetség (MKKSZ) úgy döntött, idén júliusban a fonyódinál jóval tágasabb zamárdi szabadstrand lesz a verseny starthelye –sorolta a magyarnemzet.hu kérdésére a helyszínváltozás melletti érveket Balogh Péter.

A kilenc kilométeres Zamárdi–Tihany–Zamárdi- mellett lesz egy 15 kilométeres Zamárdi–Tihany–Füred-futam is, utóbbi komoly erőpróbát jelent majd a 95 százalékban amatőr versenyzőnek.

A balatoni evezősverseny időpontjául július 10-ét választotta az MKKSZ, ám ha az időjárás veszélyeztetné a verseny biztonságát, akkor július 17-én vagy 24-én kerül sor az érdeklődők ezreit vonzó rendezvényre.