Zamárdiban Strand Fesztivál és díjátadó is lesz (likebalaton.hu)

Idén is Zamárdiban, a STRAND Fesztivál nyitónapján, augusztus 20-án rendezik meg a IV. Petőfi Zenei Díj átadóját, ahol 11 kategóriában díjazzák a hazai könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóit. A látványos gálát az M2 Petőfi TV, a Petőfi Rádió és a petofilive.hu is élőben közvetíti. A Petőfi Zenei Díj jelöltjeire június 18-tól kezdődően augusztus 12-ig szavazhat a közönség és az Akadémia tagjai.

A 120 perces élő showra kizárólag ezen az eseményen látható műsorszámokkal készülnek a fellépők – írja a likebalaton.hu. Extra produkcióval érkezik többek között A Dal verseny és egyúttal az év dala cím győztese, Pápai Joci, színpadra lép a Halott Pénz, a Hiperkarma, az AWS és a Nagy-szín-Pad! tehetségmutató egyik versenyzője, a USNK. Az év felfedezettje díj nyertese, az Acoustic Planet élőben játssza el a Beatrice egyik legkedveltebb számát, illetve a RedBull Pilvaker csapat képviseletében a Magány című dalt is hallhatja a közönség.

Ezúttal is arra törekszünk, hogy a műsor mind az ott lévő közönség, mind a tévénézők számára izgalmas és látványos legyen, ráadásul augusztus 20. alkalmából a show-t a Balaton legnagyobb tűzijátéka zárja majd – árulta el Lobenwein Norbert, a Petőfi Zenei Díj főszervezője.

Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója pedig arról beszélt, hogy a Petőfi Zenei Díj megalapításával az volt a céljuk, hogy egy olyan nívós zenei eseményt hozzanak létre, ahol méltó módon megünnepelhetők a legsikeresebb dalok és a legnépszerűbb hazai előadók.

A IV. Petőfi Zenei Díj idén is az MVM támogatásával valósul meg.  A könnyűzenei élet tehetségeinek támogatása, népszerűsítése egyre komolyabb szerepet játszik az MVM kulturális szerepvállalásában – közölte a vállalat kommunikációs igazgatója. Jákó Eszter hozzátette: büszkék arra, hogy a Petőfi Zenei Díj szponzorálásával évek óta segíthetik a kortárs zene kiemelkedő alakjainak elismerését.

A Petőfi Zenei Díj nominálásának alapját a Petőfi Rádió 2018. március 1. és 2019. március 1. között legtöbbet játszott 100 magyar dala képezte. Idén is egy 100 fős, elismert zenészekből, producerekből, zenei szerkesztőkből, újságírókból, koncert- és fesztiválszervezőkből álló Akadémia tagjai választották ki a kategóriák 5-5 jelöltjét – ezt már Filutás Anna a Petőfi Zenei Díj projektvezetője mondta a likebalaton.hu kérdésére.  A döntés minden évben nehéz, rengeteg kiváló dal készül, és ezekből illetve az előadóik közül kellett választaniuk, így volt, ahol csak pár szavazaton múlt, ki jutott be a top 5-be – tette hozzá.

A jelöltekre június 18. és augusztus 12. között a www.petofilive.hu/petofizeneidij oldalon szavazhat a közönség, és az Akadémia tagjai is újra voksolnak. A végeredményt az Akadémia és a közönség szavazatainak összessége adja majd, amely 50-50%-ban befolyásolja az eredményt.