Zalakarosi fürdő: az idei év a gyermekek éve lesz (zaol.hu)

Mind látogatottságban, mind az eredményesség szempontjából felülmúlta az előzetes várakozásokat a Zalakarosi Fürdő elmúlt éve. Cziráki László vezérigazgató a zaol.hu-nak arról is beszámolt, hogy milyen fontos fejlesztések várhatók az idei esztendőben, valamint hogy a 2020-as esztendő a „Gyermekek éve” lesz, ami a programkínálatban és a kedvezményekben is érzékelhető lesz.

Végleges számok még nem állnak rendelkezésre, de az már most is látható, hogy a Zalakarosi Fürdő vendégszáma tavaly mintegy 3 százalékkal haladta meg a tervezett (620 ezer) szintet, s ennek megfelelően a gazdasági társaság eredményességében is közel 5 százalékos növekedés regisztrálható.

– A számok természetesen önmagukban is fontosak, de ha egy kicsit a körülményekkel is foglalkozunk, akkor láthatjuk, hogy milyen nehéz volt az elmúlt évünk – kezdte Cziráki László, aki rámutatott: a csapadékos nyár, a Gyógycentrum felújításából adódó kiesés, illetve a Fürdő Hotel felújítása is csökkentette a szolgáltatásokhoz való hozzáférést, valamint a fürdő területe részben építési területként funkcionált az év nagy részében. – Az adatok mellett a szakmai elismerések és a vendégek visszajelzései is örömre adhatnak okot, hiszen az „Év Fürdője” közönségszavazáson a dobogó harmadik fokán végeztünk. Emellett a Magyar Fürdőszövetség Innovációs nagydíját nyertük el a szolgáltatások kategóriában. A legnagyobb szakmai elismeréseket a Magyar Fürdőszövetség, valamint az Európai Fürdőszövetség ötcsillagos minősítései jelentik, ezzel a Zalakarosi Fürdő belépett az európai termálturizmus elitjébe.

Mint azt a vezérigazgató felidézte: a múlt év sem telt el fejlesztések, beruházások nélkül, a Gyógycentrum és Gyógy­kert rekonstrukciója közel 1 milliárd forintba, a Fürdő Hotel felújítása 200 millió forintba, míg a nemrég elkészült új Szaunavilág kialakítása 440 millió forintba került.

– Az idei évben is több fejlesztést szeretnénk megvalósítani, így többek között a fürdő északi részén lévő épület emeletén egy ifjúsági szállót alakítunk ki, több mint 40 férőhellyel és tanári szobákkal – említette a vezérigazgató, aki hozzátette: szeretnék, ha a korábbiaknál is kedveltebb, kiemeltebb célpont lenne Zalakaros, az osztálykirándulások szervezésekor. – Szintén az idei évet érinti a stranddal közvetlen kapcsolatban álló terület fejlesztése, ahol közel egyhektáros területen kezdjük el az autós kemping kialakítását. A beléptető rendszer modernizálását is tervezzük, ami egyfelől a szoftverek cseréjét, másrészt új beléptető kapuk kialakítását is magában foglalja, valamint lehetőséget teremt majd a készpénzmentes fizetésre is. A beruházások mellett a strandi medencék karbantartására és felújítására is jelentős összeget fordítunk.

Az idei esztendő egyben jubileumi év is, hiszen a Zalakarosi Fürdő 55 évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit. Ezzel kapcsolatban Cziráki László elmondta: a 2020-as esztendő a „Gyermekek éve” lesz a fürdőn, ami a programkínálatban, a kedvezményekben is érzékelhető lesz. Nem titkolt céljuk, hogy a zalakarosi fürdő legyen az ország első számú családbarát-gyermekbarát fürdője. Hogy ezt mennyire komolyan gondolják Zalakaroson, arra jó példa, hogy februártól a teljes fedett gyermekvilágrészleget felújítja a fürdő- írja a zaol.hu.