Zalakaros kulináris küldetésének egyik zászlóshajója a hagyományokon alapuló gasztronómiai értékteremtés, valami új megalkotásán keresztül. Ezt a törekvést állította a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. „Élménnyel Teli Ízek” programjának középpontjába, de ennek a jegyében alkották meg tavaly Zalakaroson az ország első WILD FOOD ételét, a gŐZgombócot is.
Idén ismét kategóriát alkot a fürdőváros, a Zalakaros Go Bike tematikát tovább gördítve keresik az ország első bikefood ételét, de Zalakaros kedvenc tésztaételét is újragondolják a 360 fokos egészségtudatosság jegyében.
Az értékes nyeremények mellett egy szenzációs tét is ösztönözheti a bikefood nevezőit, hiszen nemrégiben debütált a bombahír, hogy az idei MAPEI Tour de Zalakaros sztárvendége lesz a világ valaha élt egyik legjobb sprintere, az országúti kerékpársport egyik ikonja, az olasz Mario Cipollini, aki minden bizonnyal meg fogja kóstolni Magyarország első bikefood ételét – tájékoztatta közlemény.
A versenyre nevezőknek nincs más dolguk, mint a lenti elérhetőségek valamelyikére elküldeni ételük saját fotóval illusztrált receptjét a kategória megjelölésével. A két kategória a klasszik és a bikefood. A klasszik receptek beérkezése után a karosi gasztro-műhely javasolja a 10 döntős alkotást, amelyeket profi séfek készítenek el a szakmai zsűri számára, akik kiválasztják Zalakaros kedvenc tésztaételét. Az ország első bikefood ételéről egy „bikefood” zsűri fog dönteni.
Mitől klasszik?
Ebben a kategóriában elsősorban a hagyományokon alapuló, szülőktől, mesterektől ellesett zalai tésztaételek receptjeit várják a szervezők. A klasszik kategória célja a térség gasztronómiai értékeinek zalakarosi kínálatba való beemelése, ezért az értékelésnél fontos szempont lesz az ételek étlapra vihetősége. A recepteket idén is zalakarosi séfek gondolják újra és készítik el a zsűri számára.
Mitől bikefood?
A bikefood, ahogyan a neve is mutatja, innovatív és fantáziadús, tele élettel és energiával: minőségi szénhidrátokból készül, rostokban, fehérjében, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, így folyamatos energiaszintet biztosít a tekeréshez. Mobilis: elfogyasztása nem túl körülményes, akár a „nyeregben” is fogyasztható.
Mindkét kategóriába magánszemélyek, bisztrók és éttermek nevezését is várják- áll a szervező Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. közleményében.
További részletek itt találhatók.