Zajlik a vasútvonal villamosítása a Balaton északi partján – Alsóörs új területet kaphat (ÖbölTV)

Javában zajlanak a munkálatok az alsóörsi vasútállomáson. Mint ismeretes az uniós és hazai forrásból, mintegy 23 milliárd forint értékben megvalósuló fejlesztés részeként Szabadbattyán és a Balatonfüred között építik ki a felsővezeték hálózatot.

A fejlesztés során állomásokat is megújítanak. Alsóörsön akadálymentesített peront, korszerű utastájékoztató rendszert és energiatakarékos világítást építenek ki. A tervek szerint a munkálatok 2021 nyarára készülnek majd el.

“Van néhány olyan vasútállomás, ahol teljesen átalakítják a pályaszerkezetet is. Itt nálunk felszedik az összes vágányt és új vágányok lesznek kiépítve új peronnal. Tehát egy nagyon kényelmes, a lakosságnak és a vendégeinknek is korszerű megoldás jön létre”

-fogalmazott az Öböl TV-nek Alsóörs polgármestere. Hebling Zsolt hozzátette: a déli oldalon felszabadul két vágány, így üzemi területen kívül esik ez a terület. A polgármester elmondta: megkezdték az előkészületeket, hogy ezt megigényeljék a Magyar Államtól, hogy parkírozási és egyéb közösségi funkciót teremtsenek.

A jelenlegi beruházásban a vasútállomás környezetének rekonstrukciója nincsen benne, de ennek is zajlik a tervezése – tette hozzá.