Volt, nincs a Balaton Mix nevű kedvezményes jegy hajózásra, vonatozásra? (balatontipp.hu)

Tizenhárom év után csendben eltűnt a balatoni tömegközlekedés egységét a vonatokra és a hajókra kedvezményes jegy szintjén megteremtő Balaton Mix rendszer. A Balatoni Hajózási Zrt. szerint elment ez a hajó, a MÁV még nem véglegesítette a nyári kedvezményekre vonatkozó terveit.

 

Egy olvasói levél hívta fel a balatontipp.hu figyelmét arra, hogy idén nem hirdették meg a 2004-től bevezetett, időként módosított Balaton Mix-et, ami a tó körüli vasúti és hajós utazást, valamint a tó megközelítését is kedvezményessé tette a turisztikai szezonokban.

„A magam részéről rendkívül sajnálatosnak tartom egy ilyen jó konstrukció kivezetését” – írta az olvasó, aki arról is beszámolt, hogy nem csak a kedvezményes ár miatt éltek a lehetőséggel már a Nyitott Balaton programsorozat alatt is, hanem mert „az átszállások, csatlakozások pontatlanságait sokszor épp azzal lehetett menteni, hogy nem kellett pénztárhoz menni”.

A régiókalauz megkeresésére a Balatoni Hajózási Zrt. azt a választ adta, hogy a vasúttársasággal közösen meghozott döntés értelmében ettől az évtől megszüntetik ezt a jegytípust, mivel kevesen éltek vele, és „A befektetett energiák és promócióra fordított összegek a két cég közös kiértékelése alapján nem hozták meg az elvárt eredményt.”

A MÁV-Csoport válasza az volt, hogy türelmet kér, mivel a nyárra vonatkozó terveiket még nem véglegesítették.

Győrffy Árpád cikke további részleteket is közöl a témáról, amely itt olvasható.