Vízirendőrök mentettek ki a Balatonból egy kisfiút és az apját

Másodfokú viharjelzés idején sodródott el egy 4 éves kisfiú a balatongyöröki strandról a tó közepe felé. A keszthelyi vízirendőrök éberségének köszönhető, hogy megmenekült a gyermek és a nagy szélben utána úszó apa is.

      A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a keszthelyi vízirendőrök augusztus 9-én 18 óra körül, a parttól mintegy 450 méterre észleltek egy sodródó felfújható fotelt, amin egy ember tartózkodott. Mielőtt a fürdőeszközhöz értek volna, annak utasa a vízbe esett és elmerült. Amint a rendőrök közelebb kerültek, csak akkor látták, hogy a vízbe esett ember egy kisgyerek. A kisfiúnak sikerült a vízfelszínre kerülnie, de másodszor is merülni kezdett. A vízirendőrök időben elérték, a hajójukba emelték és viharkabátba bújtatták.

     Éppen elindultak a gyerekkel a szárazföld felé, amikor egy férfi kiabálására lettek figyelmesek. Mint kiderült, a kisfiú édesapja volt az, aki úszva indult a gyermeke után. A férfit a rendőrök szintén a szolgálati kisgéphajóba emelték, mert az északi szél addigra már nagyon megerősödött és visszaúszni már nem lett volna ereje.

       Apát és fiát a rendőrök épségben a partra vitték, ahol biztonságba helyezték őket.

(12:53)