Vizes játszóteret építenek Balatonalmádiban (veol.hu)

Vizes játszóteret tervezett a város önkormányzata a móló melletti játszótér kibővítésével, a volt Panoráma Disco mögötti mocsaras, pangóvizes területre. A projektre 16 millió forintot nyert egy Leader pályázaton.

Egyrészt ez így nem túl szép, rendezetlen terület, másrészt jelenlegi formájában hasznosíthatatlan, így jött az ötlet, hogy ennek az úgynevezett pozitív kútnak a vizét felhasználva, a másik játszóteret kiegészítve vizes játszóteret hozzanak létre – mondta a veol.hu-nak a város polgármestere. Kepli Lajos kifejtette:  ezen a területen mindig áll a víz, még ilyen száraz időszakban is, mint most.

Van egy-két ilyen területünk, például a teniszpályánál a bicikliút is folyton víz alatt van. A játszótér kialakítása összesen 30 millió forint körüli beruházás lesz, ennek körülbelül a felét saját erőből fedezzük, a másik felét a megnyert pályázati támogatás biztosítja. Olyan tocsogós játékokat terveztünk ide, amik a mozgáshoz a víz energiáját használják fel, vagy tocsogni, pacsálni lehet segítségükkel

– tette hozzá.

Az új játszótér kialakítása mellett cél a játszóterek közötti parkolórész rendbetétele, és a másik oldalon a nyilvános illemhely átalakítása.

Kepli Lajos elmondta: a nyilvános mosdó területe lecsökken kissé, mert az épület másik felében egy büfé üzemel majd. Aki azt bérli, annak a feladata lesz a mosdó karbantartása is. Szerintük ez jó koncepció lehet, mert itt a bicikliút mellett a büfé valószínűleg rentábilisan üzemeltethető. Így ez a most kissé elhanyagolt terület is kulturálttá, rendezetté válik.