Vitorlázórepüléssel, valamint a drónok kezelésével ismerkedhetnek meg a diákok Balatonfűzfőn (veol.hu)

Fényes jövő várhat azokra a fiatalokra, akik a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola (BWM) kadétjai. Az iskola (az ENSZ UNESCO partnerintézményeként, illetve a Honvéd Kadétprogram tagjaként) népszerűsíti a honvéd életpályát, hangsúlyt fektet a hazafias nevelésre – mondta Bárdi-Farkas János alapítványi társelnök, aki kijelentette, hogy további célkitűzésük egy kiválósági központ létrehozása.

A BWM támaszkodik neves katonák támogató előadásaira, szakmai segítségére is. Ezt köszönte meg a társelnök egy elismerő oklevéllel Simon-Jójárt Sándor nyugállományú ezredesnek, a Magyar Tartalékosok Szövetsége korábbi elnökének. A főtiszt pedig az iskola legjobb előmenetelű diákjait léptette elő egy-egy fokozattal – írta a veol.hu.

Bárdi-Farkas János elmondta, hogy a BWM-ben intézményi prioritásként elérhető repülőoktatás 2023-ban drónvezető képzéssel egészült ki, mely a 2023/24-es tanesztendőtől repülő-mechatronikai képzéssel egészülhet ki. Mindezek érdekében már most egyeztetések folynak a Honvédelmi Minisztérium vezetésével. Nem titkolt cél, hogy a kadétprogram – országosan százhúsz – révén az intézmény ernyőszervezeti jellegű kiválósági központjává válhasson. Ha pedig – tette hozzá – a honvédelmi tárca vezetése elfogadja a BWM ajánlatát, akkor mintegy ötven hallgató elhelyezésére is mód nyílik fűzfői kollégiumukban.

A diákok számára is megerősítette Bárdi-Farkas János, hogy szerződésük van a tapolcai repülőtérrel, ahol az oktatás jelenleg is folyik, s a továbblépésnek sincs akadálya.