Vitorlázó sportdiplomácia: kettőből az egyik már zsebben (hunsail.hu)

Az első sportdiplomáciai „meccset” behúzta a magyar küldöttség a World Sailing idei éves konferenciáján a floridai Sarasotában: Balatonfüred nyerte el a a jövő évi fejlesztési szimpozium rendezésének jogát.

Magyarország nyerte meg a 2019. évi World Sailing training and development szimpóziumának rendezési jogát. A szimpozium Balatonfüreden valósul meg 2019 márciusában. A rendezvény során egyebek mellett a vitorlázás fejlesztése, az együttműködés, a fiatal vitorlázók képzése, a versenyszervezés, az edzői tevékenység, az önkéntesség, a marketing és promóció, a stratégiatervezés, a paravitorlázás fejlesztése témaköreit érintik a prezentációk és interaktív workshopok.

A győztes magyar prezentáció kiemelte a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) és a World Sailing együttműködésének mérföldköveit az elmúlt öt évben, bemutatta természetesen a Balatont és a „host city”-jelölt Balatonfüredet. Ezek mellett nem utolsósorban a fiatal és kezdő magyar vitorlázók, illetve versenyzők, valamint a vitorlás iskolák számának impozáns növekedésének és a Balatonnak a nemzetközi verseny-körforgásba való bekapcsolódásának prezentálásával is alátámasztotta a pályázatot.

A magyar preztentációt és a hozzá kapcsolódó filmet a hunsail.hu oldalon  lehet megtekinteni.

A másik „meccs” még folyik, amelynek tétje, hogy Budapest rendezi-e a 2020-as World Sailing konferenciát.