Vitorlázni tanultak a balatoni katonai táborban (veol.hu)

Vitorlás tábort szerveztek az MH 6. Területvédelmi Ezred 31. Területvédelmi Zászlóalj katonái a Honvéd Üdülőben harminc diák számára. A katonás napirend mellett alaki és közelharc, túlélés foglalkozásokon vettek részt a gyerekek, de ellátogattak a Magyar Honvédség újdörögdi romvárosába is, ahol airsoft és paintball eszközökkel gyakorlatozhattak.

A tizenöt – tizennyolc éves diákok jelentkezési sorrend alapján jutottak be az egyhetes balatoni táborba, ahol a vitorlázás alapjainak elsajátítása mellett katonai ismereteket is szerezhettek – írja a veol.hu. Schucha Ádám őrnagy, a tábor parancsnoka elmondta, a tábor sikeressége főként a jó szervezésben rejlett, igyekeztek tartalmas programokat szervezni, a gyerekeket pedig a Balaton szépsége is vonzotta: aki vitorlázni szeretett volna, és aki a honvédelmi dolgok iránt érdeklődött az is megtalálta a számításait.

A Balatonfüredi Yacht Club közreműködésével a gyerekek napi négy órát vitorlázhatnak, megtanulhatták az alapokat, és azt is miként kell felállítani egy felborult vitorlást. A további fennmaradó időben katonai foglalkozásokon vettek részt, ismereteket kaptak a Magyar Honvédségről, rendfokozatokról, túlélési praktikákról, például szükségeszközökből építettek tutajt. Mindezek mellett a vízi katonai feladatokra is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, így például gumi gépkarabéllyal hajtottak végre katonai jellegű feladatokat, kúsztak a homokban, merültek a Balatonban, mentették egymást. Mindezeken felül pedig a katonai közelharc elsajátítása is kiemelt feladat volt a táborozók számára.