Vitorlázással fut bele a farsangi szezonba a HidegenLégió (vitorlazzitthon.hu)

A Lellei Gasztrofarsang alkalmával indul és a Farsangi Regattára fut be idén a HidegenLégió vitorlás túrája. A különleges, egy hetes eseményen a szervezők nem csupán azt akarják megmutatni, hogy a sportág a téli szezonban is űzhető, hanem bebizonyítják minden résztvevőnek, hogy a téli Balaton is számos attrakciót, gasztronómiai különlegességet tartogat az odalátogatóknak. A túra a hétvégén Balatonlelléről indul és a tervek szerint egyebek mellett érinti Balatonfenyvest, Badacsonyt és Balatonfüredet is. 

(Fotó: HidegenLégió)

Immáron hetedik éve szerveznek Balatonlellén téli vitorlásversenyeket, az idei pedig már a harmadik vitorlástúra lesz – mondta el a Vitorlázz Itthonnak Tóth Balázs. A Téli Vitorlástúra főszervezője, a BL Yachtclub&Apartments vezetője hozzátette: a túra alapötlete Gerő Andrástól származik, aki már hosszú évek óta vitorlázik télen, sokszor igen extrém körülmények között. Elárulta azt is, hogy kezdetben valóban egy baráti vitorlázásra indultak, majd gondolkodtak abban, hogy nagyobbra duzzasztják a túrát, de inkább megtartották egy baráti hangulatú eseménynek. A kapukat viszont nyitva hagyták minden érdeklődő előtt.

Tóth Balázs szerint télen túrázni vitorlással egyáltalán nem vakmerőség és semennyire sem veszélyes. A legfontosabb a megfelelő ruházat, valamint a biztonsági óvintézkedések betartása. Hozzátette:  velük tart Bagyó Sándor a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának vezetője is, aki a szabályok betartására folyamatosan hívja fel a figyelmet.

A főszervező kifejtette: a túrával leginkább azt szeretnék megmutatni, hogy a Balaton sokkal többet érdemel. Ez a tó egész évben élvezhető és minden hónapban megéri idelátogatni. Tóth Balázs elárulta: mindenképpen szeretnének eljutni Fenyvesre, ahol lehetőség van bowlingozni, biliárdozni. Terveznek elhajózni Keszthely irányába, de nem hagyják ki Badacsonyt sem, ahol wellnessel egybekötött borozás várja majd a túrázókat.  Mindemellett a Tihanyi-csövön átvitorlázva  Balatonfüredre is ellátogatnak, majd.

A teljes interjú a www.vitorlazzitthon.hu oldalon hallgatható meg.