Visszatérnek majd az első és prémium osztályú IC+ kocsik a Balatonra

A 2022-es nyári szezonban a Balaton felé is közlekedtek az új szerelvények. A Kék Hullám és Levendula InterCity-ken közel 3000 darab prémium fülkébe szóló jegyet adott el a MÁV-START. Várhatóan idén nyáron is visszatérnek majd az első és prémium osztályú IC+ kocsik a Balatonra.

A MÁV-START 2021 őszén állította forgalomba kiemelt InterCity vonalain az első és prémium (1+) osztályú IC+ kocsikat, amelyekkel egyre több viszonylaton utazhatunk. A prémium osztály az IC vonatok fedélzetén elérhető legmagasabb szolgáltatási kategória, az 1. osztályhoz képest is magasabb színvonalat képvisel. Az utasok szívesen választják ezeket a fülkéket hosszabb utak esetén, az elmúlt másfél évben közel 32 ezer prémium jegyet értékesített a vasúttársaság – közölte a MÁV-Start Zrt.

A prémium szakasz 1. osztályú menetjeggyel, valamint pótjegy, és 1000 forintos helyjegy váltása mellett vehető igénybe. A prémium szolgáltatás így standard 1. osztályhoz képest csak kismértékben drágább, viszont még kényelmesebb utazást és további extra szolgáltatásokat is tartalmaz. A prémium osztályra (1+) helyet váltó utasok exkluzív környezetben, kényelmesen tágas ülésben és térben utazhatnak, ami egyaránt jó választás, ha kellemes kikapcsolódásra vágynak vagy menetközben dolgoznának, mert az ülések munkára vagy étkezésre is alkalmas kihajtható asztalokkal rendelkeznek. Utasaink a helyjegy felmutatásával ajándék meleg italt (kávét vagy teát) választhatnak a kocsiban található Utasellátó bisztrószakaszban.

A fedélzeti szolgáltatás visszatérése a vonatokra nagy sikert arat utasaink körében, a legnépszerűbb termékek a helyben sütött lepények és a hot-dogok. Amennyiben pedig Budapest-Keleti pályaudvaron szállnak fel a vonatra, a járat indulása előtt első osztályú menetjegyük felmutatásával a 9. vágány mellett található Üzleti várótermet is igénybe vehetik, ahol az Utasellátó meghatározott kínálatából korlátlanul és díjmentesen fogyaszthatnak.