Világversenyen bizonyított a Balatonnál készülő tonik (welovebalaton.hu)

Egyedülálló sikert ért el a Balatonic az egyik legnagyobb nemzetközi spiritversenyen, a The Global Spirits Mastersen, ahol egyedüli magyar tonikmárkaként három tételét is díjazták, melyekből az egyik egy igazi újdonság, amely rögtön aranyérmet nyert. 

Április 5-én publikálta a The Global Spirits Masters – The Tonic & Mixer Masters 2023 verseny eredményeit a The Spirits Business magazin, melyben egy sokak számára ismerős névvel találkozhattunk. A prémium spirit-forward tonikmárka, a Balatonic mindhárom, versenyen nevezett tétele rangos nemzetközi elismerésben részesült, melyek közül legújabb termékük, a Signature Edition Kaffir Lime rögtön aranyérmet szerzett. A nemzetközi bár- és koktélszakma egyre fontosabb elemei a tonikok, népszerűségük az utóbbi időben egyre csak nő – írja a welovebalaton.hu.

Sok hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után arra jutottak a Balatonicnál, hogy bizony hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi el az alapitalt, hanem egyszerűen felerősíti, kiemeli annak saját ízjegyeit.

„Egy olyan tonikot alkottunk, amely tisztaságával a könnyed nyári esték, az igényes baráti összejövetelek és a színvonalas éttermi és éjszakai bárélet valódi ikonjává képes válni” – ez Sebestyén Norbertnek, a Balatonic alapító tulajdonosának rövid bevezetője a márkáról, mely mára Magyarország mellett több európai nagyvárost is meghódított már.

A napokban publikált eredmények is azt mutatják, hogy bizony egy újabb magyar márkára lehetünk büszkék, hiszen a Balatonic egy nagyon erős és rangos nemzetközi mezőnyben tette le a névjegyét. A márka Signature Edition Kaffir Lime termékét arany-, a Bar Edition és az Original Edition termékeit pedig ezüstéremmel díjazta a szakma.

A versenyen több évtizedes tradíciókra visszanyúló tonikmárkákkal mérte össze tudását a magyar brand, és az eredmény azt mutatja, hogy jó úton járnak.

A The Global Spirits Masters a világ egyik legrangosabb italversenye. A gondosan válogatott, profikból álló zsűri vakkóstolnak, majd különféle keretrendszerek alapján pontoznak. Az alkoholos italoknál megszokott és bevett szokás az ehhez hasonló versenyek rendezése, azonban a tonikok és az üdítőitalok egyre erősödő szerepe mellett a szervezők úgy érezték, hogy a The Tonic & Mixer Masters versennyel teret adnak a megmérettetésre ezen italkülönlegességek számára is.