Vérüket adták Somogyban a katasztrófavédelmi szakemberek

Az idén is megtartotta immár hagyományos, a Katasztrófák Csökkentésének Világnapja alkalmából szervezett közös véradását a katasztrófavédelem és a Magyar Vöröskereszt. A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai közül ebben az évben ötvennégyen voltak alkalmasak arra, hogy vérükkel is segítsenek.

 A világnap alkalmából szervezett véradás többéves múltra tekint vissza a katasztrófavédelemnél. A jelentkezők egy kérdőívet töltöttek ki, amelyben betegségekre, szokásokra vonatkozó kérdések is voltak. Aki megfelelt a szűrésen, attól négy és fél deci vért vettek le, ez egy átlagos, normálállapotban lévő felnőtt számára nem megterhelő. A Katasztrófák Csökkentésének Világnapját az Egyesült Nemzetek Szervezete 1989-ben jelölte ki, akkor október második szerdájára tették, később október tizenharmadikát nevezték ki világnapul. Ez a nap arról szól, hogyan tudják világszerte az emberek és a közösségek csökkenteni a katasztrófáknak való kitettségüket és minél jobban tudatosítani azt, milyen fontos kézben tartani a rájuk leselkedő veszélyeket.

A szervezet somogyi munkatársai végül 21,6 liternyi vért adtak- számolt be honlapján a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.