Végignézték, ahogy apjuk eltűnik a háborgó Balatonban (nlcafe.hu/tenyek.hu)

Fél órán át hánykolódott a 16 fokos vízben az apa, mire kimentették – az nlcafe.hu összefoglalója szerint. Az eset, amiről a hirbalaton.hu is beszámolt, szombaton történt Alsóörs közelében, és újra felhívja a figyelmet a mentőmellény használatának fontosságára, ha valaki csónakázni, vitorlázni indul. A hétvégi esetnél sem az apán, sem a fiain nem volt mentőmellény, a családfő a szerencsének is köszönheti a túlélést.


A vízimentők sürgősségi mentőhajója perceken belül megtalálta a gyerekeket. A vízbe esett apa nagy hibát követett el: nem volt rajta mentőmellény – ahogy senki máson a vitorlás kishajón –, a hullámok pedig akkorák voltak, hogy egy vízben lévő embert már kitakartak. A vízimentők elmondása szerint bebizonyosodott, hogy ekkora hullámzásban nem lehet észrevenni az embert, viszont ha a mentőmellény rajta van, akkor ha egy pillanatra is feltűnik, a piros szín már messziről látszik.

A vízimentők nem adták fel, tovább keresték a bajba jutott férfit, aki körülbelül fél óráig volt a hideg, 16 fokos vízben. A part felé a szél miatt nem tudott úszni, tudta már az életéért küzd.

A családapának óriási szerencséje volt, ugyanis éppen arra ment egy másik hajó. Megtalálták, és a fedélzetre húzták. Ezután visszamentek a fiatalokhoz, akik lehorgonyoztak.

A vízimentők a két fiút a legközelebbi kikötőbe vitték, a Balatonból kimentett férfit pedig megvizsgálták; kiderült, nem lett semmi baja.