Véget ért a Balatonfüred – Balatonalmádi közös paktumprojekt (Balatonfüredi Napló)

A foglalkoztatási paktumok keretében munkaerőpiaci programokban résztvevők száma 387 fő volt a tervezett 358 fővel szemben, az álláshoz jutók száma 269 fő volt a tervezett 156 fő helyett. Az álláshoz jutók közül a támogatás után hat hónappal állással rendelkezők száma 92 fő a tervezett 31 főhöz képest. A képzést 15 résztvevő teljesítette sikeresen.

A projekt hozzájárult a munkaerőpiac bővítéséhez, a foglalkoztatás támogatásához, a célcsoport képzéséhez, elhelyezkedéséhez és a szereplők együttműködésének erősítéséhez, ezáltal lehetőséget biztosított a két járásban élő munkanélküliek foglalkoztatásához, illetve ezzel párhuzamosan a két járásban működő vállalkozások bértámogatásához – írja a Balatonfüredi Napló.

Amennyiben ugyanis a projekt keretén belül jutott egy munkavállaló álláshoz, akkor a munkáltató bértámogatást kapott. Például 8+4 hónapos konstrukcióban, ami azt jelenti, hogy 8 hónapig kapta meg a bértámogatást a munkaadó, és további 4 hónapig kellett foglalkoztatni a munkavállalót önerőből.

A megvalósult képzések: cukrász, vendéglátó-eladó, élelmiszer-, vegyiáru-eladó, szobafestő, targoncavezető és raktáros, nyelvi képzésen belül pedig angol és német alapfok, illetve német nyelvből középfokú. A munkáltatóktól kapott visszajelzések alapján a többség a jövőben is részt venne a foglalkoztatási támogatásban.

A paktumprojekt lebonyolítása során a konzorciumvezető Balatonfüred Város Önkormányzata, a konzorciumi tagok pedig Balatonalmádi Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Kormányhivatal volt. A projekt területi hatálya a Balatonfüredi és a Balatonalmádi járásra terjedt ki.