Siófokon búcsúznak Varga Imre szobrászművésztől (siofok.hu)

Hosszú és türelemmel viselt betegség után életének 97. évében elhunyt Varga Imre szobrászművész. A művésztől 2020. január 8-án 11:00 órakor búcsúznak Siófokon, a Szépvölgyi temető ravatalozójában – írja a siofok.hu.

Hosszú és türelemmel viselt betegség után 2019. december 9-én életének 97. évében otthonában elhunyt Varga Imre szobrászművész, a Nemzet Művésze; Budapest, Hajdúböszörmény és Siófok Város Díszpolgára, Munkácsy-, Kossuth- és Herder-díjas, Érdemes- és Kiváló Művész, a Magyar Érdemrend Középkeresztjének kitüntetettje, Prima Primissima díjas, a Berlin-Brandenburgi Művészeti Akadémia egykori levelező tagja, a Német Szövetségi Köztársaság I. osztályú érdemrendjének kitüntetettje, a brit Jean Masson Davidson díj kitüntetettje, az Olasz Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjének lovagja, a Francia Köztársaság Művészeti Érdemrendje Parancsnoki Jelvényének és más díjaknak kitüntetettje.

A művésztől 2020. január 8-án 11:00 órakor búcsúznak Siófokon, a Szépvölgyi temető ravatalozójában, ahol gyászbeszédet mond:

Kocsis András, szobrászművész

Zsigmond Attila, iparművész

Dr. Lengyel Róbert, Siófok Város polgármestere

Dr. Balázs Árpád, Siófok Város volt polgármestere

 

A gyászoló család kéri a megemlékezőktől, hogy részvétüket egy szál fehér virággal fejezzék ki.

A nyilvános szertartás után hamvait szűk családi körben helyezik örök nyugalomra Siófokon, a Kele utcai temetőben lévő családi sírba.