Van képünk hozzá! – Ma kezdődik a Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál

A Garten Balaton kortárs művészeti fesztivál négy észak-balatoni településen – Lovas, Felsőörs, Csopak, Alsóörs – zajlik 2022. augusztus 5-14 között. Kiállítások és vásár, tárlatvezetések, pódiumbeszélgetések, koncertek, színház, irodalmi programok, kertmozi és gyerekworkshop is lesz az idén negyedik alkalommal megrendezett eseményen, amelynek megnyitóját augusztus 5-én 17 órakor rendezik a lovasi Nagy Gyula galéria kertjében.

 

A tíznapos kiállítás- és rendezvényfolyam a kortárs képző- és fotóművészet köré szerveződik. Lovas, Felsőörs, Csopak és Alsóörs kiállítóhelyein és szabadtéri helyszínein 7 kiállítás és közel 40 program közül válogathatnak a vizuális művészetek szerelmesei augusztus 14-ig. A szervező Garten Kortárs Művészeti Alapítvány szakmai együttműködő partnere a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Nagy Gyula Művészeti Alapítvány. Az esemény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében valósul meg.

A lovasi Nagy Gyula galériában megrendezett képzőművészeti vásáron 50 hazai kortárs fiatal és feltörekvő művész több mint 200 alkotását tekinthetik meg a látogatók.
A lovaspályán 25 grafikus művész alkotásaiból nyílik szabadtéri plakátkiállítás, a Márffy Háznál Kása Béla indiai fotóiból nyílik kiállítás.

Csopakon a ZM&G galériában InVision címmel Verebics Ágnes egyéni kamarakiállítása látható, a Kultúrházban pedig Microdose címmel a fiatal művészeket tömörítő Skurc Group alkotásai.

A Capa Központ szervezésében Felsőörsön a Fotóudvarban és az alsóörsi Török házban több mint 25 fotográfus közreműködésével valósulnak meg az installatív köztéri fotókiállítások, egyéni fotótárlatok. Az idei tematika mentén bemutatott művek az étkezés és a fotográfia összefüggéseit vizsgálják.

***

Részletes program és képzőművészeti katalógus a fesztivál honlapján: www.gartenbalaton.com